My Cart

Close

Så får du tag på limiterade kläder och skor i Sverige.

Så får du tag på limiterade kläder och skor i Sverige.

 By: SNEAKRPEAK

Hypestein ska underlätta för folk att få tag i exklusiva streetwearplagg med bra service.

Streetwear kulturen och efterfrågan för sneakers har börjat öka och är kanske större än någonsin i Sverige. Detta märks genom att man allt oftare ser exklusiva plagg och limiterade upplagor av sneakers på folk på stan. När en limiterad produkt lanseras så bildas de långa köerna utanför butikerna. Och när de stora märkena släpper nytt, är det många som sitter hemma, fast klistrade på datorn och hamrar på refresh-knappen för att få tag i god biten.

Det är dock ingenting att oroa sig över längre. Hypestein öppnar upp sina dörrar där pop-up butiken kommer att medföra en stor mängd utvalda lager och sällsynta stycken till hjärtat av Stockholm. I drygt en vecka ska de bilda en tillfällig mekka för mode och streetwear. Det kommer att omfatta plagg och skodon från stora märken som Supreme, BAPE, Jordan, YEEZY samt ett strängt begränsat lager av den populära Nike och Off-White “The Ten” samarbetet. Med varumärkets unika öga för avancerade streetwear och eftertraktade trender erbjuder den här begränsade samlingen helt nya och tidigare ägda samlingar som vanligtvis inte finns i Sverige.

Sneakrpeak fick sitta ner med mannen bakom Hypestein, Vedad Fišić. Vi diskuterade om Hypestein resan från online till verklighet, klädkollektionen och mycket mer. Bläddra ner för att läsa hela intervjun.

Berätta lite kort, vilka är bakom Hypestein?

Jag och min fru Aida är bakom detta koncept. Vi satsade allt vi hade på företaget, våra besparingar och pengar. Jag har dessutom alltid tyckt om sneakers sedan som liten, redan i hemlandet spelade jag basket och det var där ifrån intresset för sneakers väcktes till liv. Hypestein är Sveriges första onlinebutik i Stockholm som fokuserar på att sälja sneakers och streetwear. Vår agenda är enkel, snygga streetwear, sneakers och otrolig kundservice. Vi arbetar dygnet runt för att ge dig det bästa utrustningen och erfarenheten via vår e-handel och pop-up butik.

Hur kommer det sig att ni öppnade en e-handel först?

Det var enklaste medlen att skicka iväg skor, med tanke på att det bara att klicka hem skorna och sedan skicka dem till kunden. Sedan så är det att när man har det online är man inte lika begränsad som om man har en butik med tanke på tillgängligheten för kunden.   

Ni donerar även en del av vinsten på kläderna ni säljer, hur kommer det sig?

Det är så det har alltid varit under min uppväxt, sedan jag varit liten. Det är även något som även ligger i min kultur och min religion. Om man vill vara lycklig i livet så ska man ge tillbaka av det man kan, tycker jag. 

Berätta lite om vart pengarna går?

Jag är en person som alltid uppskattar att ge tillbaka till samhället. Och att donera och hjälpa till  andra som har det mindre bra är som sagt något som alltid gör mig lycklig. En del av pengarna som vi får in när vi säljer skorna går till olika hjälp organisationer i länderna Bosnien, Syrien, Sri Lanka men även här i Sverige.

Vad inspirerade er till att starta det här?

Jag har alltid viljat jobba med något jag älskar, det har varit något jag alltid har drömt om, väldigt länge. Om man gör något man verkligen brinner för så kommer man garanterat att lyckas med att fullfölja sina mål. Hypestein är bevis på detta.

Vad gör ni annorlunda?

Vi försöker alltid att få tag på släppen första dagen de lanseras och håller det väldigt limiterad. Även fast vi har produkter på lager så håller vi i dem lite längre för att alltid ha ett fullt lager och på sätt kunna gör fler kunder nöjda av att alltid ha produkten. Produkter som läggs upp på hemsidan är endast det vi tycker om, detta för att skapa ett koncept som representerar oss än vad marknaden efterfrågar, endast för hajpen.

Hur kontrollerar ni era produkter?

De flesta produkterna kommer ifrån retailers direkt, sedan har vi folk som skriver in sig på raffels eller som köar för oss för att ordna de produkter vi vill ha. När produkterna väl kommer in så dubbelkollar vi allting noggrant för att säkerställa att det är genuint. 

Vilka är era kunder?

Det är faktiskt uppdelat. Vi har många kunder i Scandinavien men vi har även ganska många besökare och kunder från andra delar av världen då vi är ganska stora i Bosnien, UK och i Asien. 

Vad är den sjukaste beställningen ni har fått?

Jättekul att du ställer den här frågan!, säger han skrattandes, “Det var en bankman från Malaysia som jag lärde känna innan Hypestein blev officiellt blev aktivt. Han hade precis börjat att samla på skor och bestämde sig att på att göra en beställning på 60.000kr. Det var det sjukaste jag varit med om.

Vad är den mest exklusiva försäljningen ni gjort?

YEEZY V1 “Pirate Black” och “Moon Rock”. På den tiden var det väldigt exklusivt samt att det var en känd internationell fotbollspelare som köpte dem.

Nu fick du oss nyfikna, vem var fotbollsspelaren?

Det kan jag inte svara på!, säger han skrattandes

Är det något mer ni sysslar med förutom att sälja kommersiella kläder och skor?

Vi har en tjänst vid sidan av Hypestein, vilket är en “Personal Shopper” service. För en liten hög summa, kan vi ordna plagg som inte finns på hemsidan. Jag hade även en del kunder under starten av Hypestein som ville ha saker ifrån Gucci och Louis Vuitton. Det var mest till kunder som inte har tid att shoppa eller till de som bor utanför Stockholm.

Vad kan vi förvänta av den kommande pop-up butiken?

Det kommer att finnas en hel del överraskningar, saker som man inte ofta förväntar sig i vanliga butiker. Det kommer även att vara väldigt limiterade sneakers, outfits och mycket mer. 

HYPESTEIN öppettider

Götgatan 78, Stockholm

Lördag: 10:00 – 18:00

Söndag: 11:00 – 18:00

Måndag – Fredag: 10:00 – 20:00

 

Author: Omar & Jalil from SNEAKRPEAK 

 

 

 

1 comment

  • Eric: January 21, 2019

    Amazing!

Leave a comment

All blog comments are checked prior to publishing